13. kesäkuuta 2014

Business talk

Hei. Tänään aattelin vähän kertoa enemmän meidän työpaikasta ja siitä, että mitä myö siellä oikeestaan tehhään.

Työnantajamme on siis Noah's Ark, "America's largest water park", joka Wikipedian tietojen mukaan sisältää 51 vesiliukumäkeä sekä muita vesipitoisia vetonauloja. Yritin pikasesti laskeskella meidän mäet ja pääsin lukuun 35, joten vaikea sanoa mihin ovat mahtaneet piilottaa reilun tusinan verran liukumäkiä. Lisäksi löytyy pari aaltoallasta, lasten kahluualtaita sekä jos jonkin näköstä vieteriä ja jokea. Eli tarjolla on kyllä viihdettä vauvasta vaariin! Täältä löydät suurena puiston päivitetyn kartan.


Puistossa työskentelee toki jos jonkinlaista porukkaa ja lähes joka maailmankolkasta. Kolme suurinta poppoota ovat hengenpelastajat, retail eli myyntiporukka sekä siivousjengi. Retailkin jakautuu vielä erikseen myymälä- ja ruokapuolelle, sekä sisäänpääsyporteille. Lisäksi joka alueella hyörii meidän managerit, joita on vähän asteittain ja työvuosittain pieniä ja isoja. Pienet managerit ovat meidän hengenpelastajien kohdalla niitä, joille ilmoittaudutaan aamulla ja jotka pitävät langat käsissä päivän mittaan, kun taas isot managerit tekevät esim. työvuorot ja joille lopulta kaikki ovat vastuussa. Käytännössä siis nuo "pikku"managerit ovat niitä, jotka seuraavat meidän työntekoa ja antavat siitä palautetta.

Meidät hengenpelastajat on jaettu kahteen ryhmään: deep ja shallow. Deepit on nimensämukaisesti siellä altaan syvässä päässä, ja shallowit matalassa. Itse kuulun jälkimmäiseen, Tommi diippiin. Heti koulutuksen alussa meillä oli uintitestit, jotka piti läpäistä mikäli mieli diipiksi. Shallowiksi pääsi suurinpiirtein sillä, että osaa ylipäätään uida (yksi kurssilaisista ei osannut, löytyy muuten nykyään siivoustiimistä). Meillä on hieman erilaiset työnkuvat ja myös eri alueet.

Eli koska itse olen shallow, kerron hieman omasta työnkuvastani. Meillä on kolme eri työskentelyaluetta, Adventure, Endless ja Jungle. Mikäli jaksoitte katsoa sitä karttaa minkä linkitin ylempänä, niin puiston vasen kolmannes Kahunan altaan takana on Adventure, keskimmäinen Congo Bongon ja Tadpole Bay:n välissä Endless ja oikeanpuolimmainen Black Anakondasta eteenpäin Jungle. Ylhäällä oleva Wave ei ole vielä auki, joten vaikea sanoa, mihin alueeseen se kuuluu, vai onko se ihan oma juttunsa.

Anyway, vähän siis alueesta riippuu, että millainen päivä on luvassa. Adventure on se tylsin jota kaikki mielellään välttävät, koska lähes kaikki spotit eli "työpisteet" ovat lazy riverin varrella, mikä puolestaan tarkoittaa sitä, että pahimmillaan skannailet koko päivän tyhjää vettä, koska on vaan pakko. Niin tosiaan, meidän hengenpelastajien nyrkkisääntö on 10/20, mikä tarkoittaa sitä, että kymmenessä sekunnissa käydään läpi koko vastuulla oleva vesialue, ja 20 sekunnissa tavoitetaan potentiaalinen hädässä oleva vierailija. Me siis "skannamme" edessämme olevaa vettä koko ajan. Poislukien tietysti ne kerrat, kun olemme liukumäkien yläpäässä lastaamassa väkeä slaideihin, tai alhaalla ottamassa heitä vastaan. Mitä taas suurin osa päivästä Endlessin tai Junglen puolella on, joten eipä liene yllätys, että paljon mieluummin teen päiviä siellä, missä voin jutella asiakkaille ja koen, että työlläni on oikeasti jotain merkitystä.

Koulutuksessa opeteltuja hengenpelastustaitojamme treenataan ja testataan koko ajan, joten joka viikko on tehtävä 4 in-service:ä, mikä tarkoittaa elvytys- ja pelastustaitojen kertausta. Näitä tehdään aamuisin ja iltaisin. Tämän lisäksi meitä voidaan auditoida, eli tarkkailla työntekoamme ja sitä, kuinka hyvin hoidamme työmme. Nämä tietenkin pyritään tekemään meidän huomaamatta, ja lopuksi saamme työstämme palautteen. Välillä veteen saatetaan heittää pari nukkea, jotka meidän pitää pelastaa. Mut on tähän mennessä auditoitu kahdesti, ja sain molemmilla kerroilla erinomaiset palautteet. :) Kaiken kukkuraksi tänään sain työpäivän päätteeksi meidän alueen managereilta pienenä porkkanana "arvontakupongin", joka annetaan hyvin työnsä tehneille, ja josta voi voittaa kaikkea vapaapäivistä rahasummiin. Itse raaputin kupongista ilmaisen juustoaterian, jee! :D

Hyvä minä!

Kaikkein jännimmät auditoinnit ovat kyseessä silloin, kuin kouluttajamme Ellis & Associates tulee videokameran kanssa salaa kuvaamaan meitä, mikä muuten tapahtui tässä pari päivää sitten. Siinä voi kertarysäyksellä vaikka menettää työpaikkansa, jos oikein tunaroi.

Mites, haluaako Tommi vähän kertoa diippien työnkuvasta?

Toki. Deep Guardiksi pääseminen vaatikin hieman kovemmat tulokset uimatesteissä, jossa 200 jaardia piti uida 4 minuuttiin. Tämä olikin yllättävän rankkaa ja moni joka deepiksi halusi ei näitä läpi päässyt.

Deepit ovatkin sitten Noah's Arkin eliittiä, ihailtuja konkareita jotka pelastaa uimataidottomia päivittäin. Syvimpien altaiden valvonta onkin varattu ainoastaan deep guardeille, vaikkakin etuna me voidaan tehdä myös shallow guardin hommia tarvittaessa, mutta ei toisinpäin. Vaikka vastuuta työssä on, saamme istua enemmän ja muutenkin työ on ehkä hieman mukavampaa. Vastapainona meidän pitää kuitenkin olla valmiina hyppäämään asiakkaan perään ja valvoa jatkuvasti pahimmillaan satoja yksittäisiä asiakkaita.

Pidän hommasta kovasti ja tieto siitä, että pitää huolta ihmisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista boostaa työmotivaatiota kummasti. Koulutuksessa saadut opit elvytyksestä ja ensiavusta eivät todellakaan mene hukkaan myöhemmässäkään elämässä.


Noniin, ja tämän vaatimattoman lisäyksen jälkeen Ave jatkaa. Huomautan tosin tässä vaiheessa, että shallowit seisoo koko päivän, diipeillä on sentään penkit! Niih!

Meillä on työn lisäksi tietenkin myös luvassa huveja. Maanantaina saimme työpaikan puolesta ilmaisen sisäänkäynnin Kalaharin "sisähuvipuistoon", jossa oli mm. maailmanpyörä, lazer tag sekä karting-rata. Ensi viikolla lähdemme samaiseen paikkaan työporukalla keilaamaan, ja parin viikon päästä meillä on iltatapaaminen Kahunalla. Ensimmäisiä allasbileitä odotellessa, näihin tunnelmiin:

Lazer tagiin jonotellessa oli hellät tunnelmat.
Ready, set, lazer!
Sisätilamaailmanpyörä.

Iik ku jänskättää.
Go kart
No jo oli vempeleitä!
Temppurata.
360


Hihihihihi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti