29. toukokuuta 2014

Stayin' alive

Saavuimme Wisconsin Dellsiin tasan viikko sitten, joten nyt lienee hyvä aika hieman tiivistää kaikkea tänä aikana tapahtunutta.

Käytännössä meillä on ollut paljon luppoaikaa, mikä on toki suurelta osin kulunut infoissa ja paperihommissa, työpaikkaan tutustuessa, ostoksilla Walmartissa ja Tangerissa (paikallinen outlet-myymälä), polkupyörien hankinnassa sekä muissa käytännön asioissa. Ja toki rentoutuessa. Ekat pari päivää menikin lähinnä siihen, että tutustuttiin lähiympäristöön sekä varustettiin kämppä asumiskuntoon. Sitä mitä ei Walmartista löydy, ei tarvita!

Lauantaina oli siis ensimmäinen "työpäivä", joka tosiaan päättyi niin, että puolentoista tunnin odottelun jälkeen kaksi meistä jäi töihin ja muut komennettiin kotiin. Noh, eikun uikkarit kotoa matkaan ja takaisin vesipuistoon testaamaan kaikki vesiliukumäet ja altaat! Noah's Ark on tosiaan (ainakin omien sanojensa mukaan) Yhdysvaltojen suurin vesipuisto. Mäkeä löytyy myös hurjaan makuun, ainakin parissa laitteessa pääsi muutama kiljahdus, ja yhden laitteen jälkeen jalat kirjaimellisesti tutisivat hetken. Eli ei oo nössöille!

Vesipuiston kartta.
Kuva löytyi googlettamalla, en tiedä kenelle kuuluvat tekijänoikeudet.
Sunnuntaina toistui sama kuvio: tunti taisi mennä odotellessa, jonka päätteeksi kolme vapaaehtoista jäi töihin ja muut lähti vapaalle. Ja maanantaina myös. Tosin nyt jo älyttiin kysyä hyvissä ajoin, että montakohan mahdetaan tarvita, ja että kauanko odotellaan. Joten ei tainnut mennä puoltakaan tuntia, kunnes suurin osa porukasta oli jo matkalla kotiin tai uikkarit päällä altaissa. Itse kuuluin näihin jälkimmäisiin, sillä lauantailta jäi vielä pari mäkeä laskematta, ja no muutenkin oli hiostavan kuuma päivä ja vilpoisa vesi teki nannaa. Täällä on muuten ukkostanut muutamana päivänä, siksi hiostaaaaa!

Eilen sitten päästiin tositoimiin, eli koulutukseen! Lifeguard-koulutus kestää kolme päivää, jonka aikana opimme hengenpelastustaitoja, elvytystä, vesipuiston sääntöjä ja koodistoa, sekä harjoittelemme ahkerasti erilaisia käytännön tilanteita. Heti alussa oli myös uintitestit, jonka perusteella uimavalvojat jaettiin syvän pään ja matalan pään vahdeiksi. Tommi menee syvään, minä matalaan (en edelleenkään osaa sukeltaa, hups).

Naispuolisen hengenpelastajan perusvarusteet: uimapuku, shortsit, vaimonhakkaajatoppi, lyhyt- ja pitkähihainen paita, lippis, aurinkolasit, pilli, vesipullo, nimilappu sekä vyölaukku, johon tulee meidän hätäelvytysvehkeet. Mukana kuvassa on myös oppikirjamme. Miehen asu eroaa ainoastaan siinä, että uimapukua ei ole (ylläri), ja että shortsit ovat vähän pidemmät ja erimalliset.
Koulutuspäivät alkavat joka päivä kello 7.45 ja päivästä riippuen jatkuvat noin iltaviiteen tai -kuuteen. Paljon ollaan opittu, ja ai että on muuten pätevä olo! Huomenna opitaan vielä viimeiset jutut, kertaillaan kaikki tähän asti opittu sekä tehdään pävän päätteeksi kirjallinen lopputentti ja testataan käytännön taidot.

Joten näihin tunnelmiin. Menen nyt opiskelemaan ahkerasti, jotta olen huomispäivän päätteeksi sertifioitu lifeguard!

I'm a lifeguard, I'm here to help you.

Päivän biisin tahtiin on muuten helppo elvyttää!


1 kommentti: