6. syyskuuta 2014

Route 66: Meet me in St. Louis!

Kirjoitan tätä paraikaa autossa samalla kun maisemat vaihtuvat. Tie vie etelään kohti Tenneseetä ja Memphisiä, joka tosiaan poikkeaa alkuperäiseltä reitiltä, mutta josta näin bluesin ja jazzin ystävänä yksinkertaisesti päätin, että nähtävä on! Tällä kertaa majailemme koko viikonlopun kyseisessä kaupungissa, joten ehdimme myös hetken hengähtää tällä semihektisellä matkallamme. Oona käy sillä välin ystävänsä luona Nahsvillessa ja palaa takaisin joukkoomme sunnuntaina ennen kuin matka jatkuu.

Tänään aamu alkoi rauhallisesti. Kävimme aamupalaostoksilla lähimmässä supermarketissa ja suuntasimme piknikille kaupungin suurimpaan puistoon Forest Parkiin (joka on muuten isompi, kuin Central Park New Yorkissa). Puisto sisältää muun muassa kokonaisen eläintarhan, sekä useita museoita. Parin kuperkeikan jälkeen otimme suunnan kohti keskustaa ja Eero Saarisen kuuluisaa Gateway Archia.

St. Louis on muuten todennäköisesti nimetty Ranskan kuninkaan Ludwig IX:n mukaan, ja ranskalaiset perustivat kaupungin jo vuonna 1764. Yhdysvaltain haltuun se siirtyi Ranskan Louisianan oston yhteydessä vuonna 1803. Tämä alue kattoi lähes neljäsosan nykyisestä Yhdysvaltain valtiosta.

Aamupalapiknik.

Aamupalaksi sushia ja kahvia!
Kuumuus oli jotain aivan sietämätöntä, joten keskustaan siirtyessämme päätimme, ettemme jää kiertelemään enempää, vaan istumme mieluummin selväjärkisinä ihanassa ilmastoidussa jättiautossamme. Pakolliset kiertelyt toki hoidettiin, mutta kun viereemme alkoi yllättäen ilmestyä tyhjästä afroamerikkalaisia hoboja juttelemaan, päätimme palata takaisin autolle ja jatkaa matkaa. Kaupungin äskettäiset mellakat olivat ehkä hieman liian tuoreina mielissämme...





Gateway Arch 



Luonnollisen sinistä vettä.

Tässä tien päällä muuten huomaa tämän maisemien muutoksen. Siinä missä Illinois oli lättänää kuin Pohjanmaa ja tiet reunustettu loputtomilla maissipelloilla, on Missouri mäkistä ja metsäistä, ja välilllä tiet on vedetty kallioiden läpi aivan kuten Suomessa. Ympärillä näkyy loputonta lehtimetsää eikä pelloista ole tietoakaan. Pilvet muuten enteilevät myrskyä, ehkä nähdään vielä tällä reissulla tornado?


Aavistuksen huolettaa nuo pilvet.

Jee nyt löydettiin wifi tien varresta ja saan postattua tämän saman tien! Seuraava matkaraportti tulee sitten Memphisistä!

- A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti